VLAMO Showwedstrijden 2021

De derde zondag van oktober staat altijd aangevinkt in onze agenda, want dan zijn het de VLAMO Showwedstrijden! Ook dit jaar namen wij deel aan dit evenement. Samen met een tal andere korpsen van het binnen- en buitenland!

Affiche VLAMO Showwedstrijden 2021

Na een uigstelde corona-editie waren wij blij om weer van de partij te zijn. Dit jaar waren er wel twee grote verschillen, alle korpsen werden gejureerd zonder punten. Een extra maatregel gezien de beperkte repetitietijd tijdens de laatste twee coronajaren. Het tweede verschil was dat er geen extern publiek toegaten was, enerzijds jammer want daar doen wij het voor. We brachten dus onze productie enkel voor een vakkundige jury en voor onze mede muzikale collega’s! Maar dat weerhield ons niet om van de show en het optreden te genieten.

Bij aankomst en na het uitladen van de bus was het prachtig om veel bekende gezichten van andere korpsen te zien. Het benadrukt echt de niche van onze activiteit in Vlaanderen en omstreken. Voor ons was het alsook een speciale dag, omdat het de eerste keer was dat we deel 1 en 2 van onze show konden uitvoeren zonder enige ruimtelijke beperkingen, de eerste echte show zegmaar na een “try-out” in Le Bizet.

Na andere korpsen te hebben aangemoedigd vanuit de tribune was het al snel tijd voor ons om op te warmen. Om “in the zone” te komen en vervolgens de jury een geweldige show te geven. Met hier en daar een schoonheidsfoutje kunnen we zeggen dat wij oprecht trots waren op onze eerste volwaardige show. Met lof van de jury en andere korpsen, gingen we met een goed gevoel terug naar Oostende. Maar eerst hadden we nog een belangrijke opgave, genieten van de after-party met Am’brass!

Redactie: Musti
Fotoverslag op Facebook


Optreden VLAMO 2021
Winkelwagen