O-Parade Genk

Elk jaar vindt op 01 mei de Meikoningin-stoet plaats in Genk. Sinds een aantal jaar kreeg deze stoet een make-over tot O-Parade. En dit jaar stonden zo’n 100.000 mensen langs het parcours om deze prachtige parade gade te slaan.

We vertrokken ‘s ochtends richting Genk. Na een ritje van een kleine drie uur aangekomen maken we ons meteen klaar voor het eerste optreden; de taptoe op het Gemeenteplein. Voor een talrijk opgekomen publiek brengen we onze ‘Déjà Vu’-show waar we mee weten te scoren bij publiek en notabelen op de tribune. En met ‘Can’t Take My Eyes’ als outro maken we het helemaal af.

Eerste optreden geslaagd. Klaar voor de volgende opdracht: de parade. We krijgen voldoende tijd om te recupereren tussen de twee en zetten ons na een klein uurtje in lijn. Na een aarzelende start trekken we de binnenstraten van Genk in en worden we getrakteerd op duizenden toeschouwers die rijen dik het spektakel, en het was wat!, komen bekijken.

We slingeren ons door de straten, gevolgd door een reuzenolifant, spelen ons aanstekelijk repertoire en geven aan het einde van de stoet nog even het beste van onszelf op het Gemeenteplein voor het podium.

Moe, maar tevreden keren we na een hapje en drankje op de kermis terug naar Oostende.

Winkelwagen