Koningsdagparade -en taptoe in Zoetermeer

De Zoetermeerse Rabobank Taptoe vormde, voor de 32e maal, dé afsluiting van Koningsdag. De taptoe bracht een rijke variatie aan korpsen en shows naar het Marktplein, helaas was ook het weer gevarieerd. De taptoe begon droog, maar tegen het einde kregen de bezoekers toch een bui op het hoofd. Gelukkig waren de bezoekers hierop voorbereid en konden we toch onze taptoe afwerken, aangemoedigd door een enthousiast publiek.

Koningsdag is de viering van de verjaardag van de Nederlands koning. Bij de Noorderburen is dit één groot feest waar in de steden en gemeentes heel wat gezellige marktjes, concerten, parades en diverse festiviteiten plaatsvinden. Ook taptoes maken deel uit van die traditie. En Zoetermeer organiseert zelfs voor de 33e keer een eigen taptoe op Koningsdag.

We starten onze muzikale opdracht met een drietal concertjes in het hart van de stad. Zoetermeer is een vrij moderne gemeente en het centrum bestaat uit een ‘plaza’ waarrond cafeetjes, restaurants en winkels gelegen zijn. Aldaar gaven we het beste van onszelf en vermaakten we het aanwezig publiek met ons muzikale kunnen. Het weer was best ‘wisselvallig’, maar gelukkig konden we alles droog afwerken.

Na het middagprogramma tijd voor een hapje en een drankje en daarna klaarmaken voor de taptoe. Een heel fijn deelnemersveld stond op het programma. Wijzelf waren als laatste aan de beurt. Hoewel het grotendeels droog bleef begonnen net voor het optreden toch donkere wolken boven Zoetermeer te verschijnen en ja… wat dacht je, we hadden ervan.

Ondanks de regen werkten we een puik optreden af waarna we meteen opstelden voor de finale. Het weer klaarde een beetje op, de wind luwde en met een fijn muzikaal gevoel konden we de bezoekers naar huis sturen op de tonen van ‘Happy’, ‘Can t take my eyes’ en ‘In the Stone’ waarna we ook zelf snel ons op de bus hesen en richting Oostende reden.

Winkelwagen