Carnavalsstoet Aartselaar

Maart is Carnavalsmaand. Overal te lande wordt de zotskap opgezet, worden de wagens van stal gehaald en wordt al eens een pintje gedronken om dit te vieren. En ook Showkorps WIK deelt graag in deze culturele traditie.

Aartselaar ligt even ten zuiden van Antwerpen. Na een rit van een uurtje komen we aan in de gezellige gemeente. We krijgen een zeer ruime omkleedruimte toegewezen, maar mogen nog even verpozen voor we ter plaatse verwacht worden.

Dat is het voordeel van als laatste te mogen starten, maar het heeft zo ook zijn nadelen. Als laatste starten betekent dat je ook heel wat geduld mag oefenen. Elke wagen en dansgroep voert aan het einde een ‘showtje’ op, maar dat betekent dat de stoet vaak tot stilstand wordt gebracht. Toch brengen we het beste van onszelf, entertainen het publiek zoals we dat gewoon zijn en komt het einde naar een dikke twee uur in zicht.

Ook wij geven ‘een showtje’ en met ons nieuwe nummer: ‘Jovi’ is dat een schot in de roos. We weten zelfs van geen ophouden en trekken naar een aantal terrasjes rond het marktplein waar we nog eens het beste van onszelf geven.

We krijgen nog even de tijd om een natje en droogje te nuttigen, al blijkt dit laatste geen evidentie. Twee frituren voor een hele resem volk is nou eenmaal wat krap. Maar nadat iedereen verzadigd is keren we tevreden terug naar Oostende.

Winkelwagen