Deutschland Military Tattoo Frankfurt

Na een meer dan boeiend en druk seizoen mochten we ons seizoen afsluiten met een fantastische climax: de Deutschland Miltary Tattoo in Frankfurt (DE). Hoewel de reis enkele uren duurt, was het zeker de moeite waard om ons te tonen aan een dolenthousiast publiek in de indrukwekkende Festhalle in Frankfurt.

[ms_row]

[ms_column style=”1/3″ class=”” id=””][ms_image_frame src=”https://www.showkorpswik.be/wp-content/uploads/2016-11-12-FrankfurtA-300×141.jpg” border_radius=”0″ link=”https://www.facebook.com/pg/ShowkorpsWIK/photos/?tab=albums” link_target=”_blank” light_box=”no” class=”” id=””][/ms_column]

[ms_column style=”2/3″ class=”” id=””]
Aangekomen was het meteen uitladen en richting het taptoeveld voor een korte repetitie. Alle muzikanten waren onder de indruk van de locatie en namen alvast gretig foto’s. De repetitie deed ons deugd, want zoals steeds was het weer net ‘iets anders dan het grasveld in Duin & Zee’. Ondertussen konden enkele
‘einzelgangers’ aansluiten 🙂

Lekker gegeten na de repetitie waren we er helemaal klaar voor. Op één ding na; een warm-up was er door het klimaat die dag niet bij. We werden verwelkomd door een publiek die in de eerste minuut wat moest wennen aan de snel bewegende figuren en technische speelstijl, maar eenmaal geacclimatiseerd ons zeer snel in de armen nam en uitgebreid bedankte voor elke minuut met een lang en luid applaus.

[/ms_column]
[/ms_row]

De show verliep vlotjes en elke muzikant voelt dat de show keer op keer meer op z’n plooi valt. De vorderingen zijn duidelijk zichtbaar, nu is het een kwestie van het blijven finetunen van de show. We kunnen tevreden terugkijken op een geslaagde avond en als kers op de taart maakten we bij de terugreis nog een uitstapje naar Cochen, een wijnstadje aan de Moesel. Het hoeft niet gezegd te worden dat de WIK’rs de nodige culinaire prospectie deden!

Maarten en Stijn

Opname van de volledige taptoe door de organisatie. Showkorps Wik vanaf: 0:47:38.

Reactie van de inrichter:

Dear Mike,

thank you very much for your mail.

Yes, we had a nice little show in a the old honourable Festhalle,
and we rocked the audience. What a great event. And this was
the achievement of all the bands and participants – they all did
an excellent job.

I was surprised about your show – I told the audience that it is
very difficult to do such a show, the music is difficult on forehand
and second – everybody has to keep in mind a very difficult choreography.
That was really surprising. Jason Griffiths became a fan of your band
already during the rehearsal, because he loves music from John
Williams.

We should keep in touch via Ton Willeman – there will
be other tattoos in the future e.g. the Loreley Tattoo, and it is always
good to know who is able to such a creative job.

I wish you and your band all the best – good performances, always
a happy audience and a big success. We keep in touch.

Best regards also to the band

Winkelwagen