Vlamo Showwedstrijden 2016

Afgelopen zondag 16 oktober was het tijd voor de Vlamo wedstrijd; da’s altijd wel een beetje spannend… Deelnemers in Championship Division: Showband Calypso, Drumspirit percussion ensemble en Showkorps Wik. Aangezien ze blijkbaar ook een liefhebber is van goede muziek en mooie show was de zon ook de ganse dag van de partij. Dit liet ons toe om een uitgebreide warm-up te doen. Bij het binnenvliegen van de toch wel warme zaal konden we, tot onze grote vreugde zien dat de tribune toch wel goed gevuld was. Het is altijd leuker voor een volle zaal optreden. En vooral met zo’n enthousiast publiek!

[ms_row]

[ms_column style=”1/3″ class=”” id=””][ms_image_frame src=”https://www.showkorpswik.be/wp-content/uploads/2016-10-16-Vlamo-c-Anneke-Westendorp11-300×200.jpg” border_radius=”0″ link=”https://www.facebook.com/pg/ShowkorpsWIK/photos/?tab=albums” link_target=”_blank” light_box=”no” class=”” id=””][/ms_column]

[ms_column style=”2/3″ class=”” id=””]
WIK wint Predicaat GOUD tijdens Vlamo Showwedstrijden 2016!
Tekst & film: Geert Vanmaeckelberghe

De Vlamo Showwedstrijden die op 16 oktober 2016 plaats vonden in Evenementenhal De Schelp te Wevelgem kenden een zinderend verloop! Op een volgepakte tribune (waar is er nog één plaatsje vrij), genoot het talrijke publiek van de verschillende shows.

Showband Explosion uit Zele kwam zeer verrassend voor de dag. Gestoken in een zwarte outfit met toepasselijke schmink, waren zij de geesten die doolden op het slagveld van de Amerikaanse Burgeroorlog. (Kinderen kwamen hier spelend op terecht). Leuk intermezzo met saxofoon, inclusief color guard. Explosion werd uitgeroepen tot “Winnaar 2016 / Star Division”. Royal Fasam Orchestra uit Le Bizet trad aan in Exhibition. Rijke (harmonie) bezetting in rood zwart, stijlvol uniform. Dit is een prachtig korps met een aantrekkelijke taptoe show.
[/ms_column]
[/ms_row]

Dit jaar kunnen we van een echte strijd (onder mededingers) spreken in de Championship Division! Zowel Calypso, WIK als DrumSpirit kwamen goed voorbereid op de wedstrijdvloer. Je mag best stellen, dat de Vlamo Championship Division nu een échte Championship Division is! Showband Calypso Zwevegem legde tijdens het voorbije jaar een intensief parcours af. Hierbij werd de show “Colours of Friendship” meerdere malen aan een juryteam voor gelegd. De jury waardeerde Calypso met een score van 85,9 punten, goed voor het predicaat GOUD. Showkorps WIK Oostende presteerde overtuigend. Met “Into Space: a musical Journey” werd het SF thema met Superman, Star Trek en anderen opgevoerd. Ook hier een aantrekkelijke show met veel climaxen. Intensieve en pittige drumsolo, knap hoor! WIK behaalde met een score van 85,5 het predicaat GOUD. Percussion Ensemble DrumSpirit uit Dadizele voerde met “Tsunami” de kijker mee naar de nietsontziende overstromingen die kusten weg vegen en talrijke slachtoffers maken. DrumSpirit eindigde op een score van 91,5 punten (GOUD met Onderscheiding) en veroverde de titel “Vlamo Kampioen Show 2016”!

Link: Resultaten Vlamo Showwedstrijden 2016

Winkelwagen