Je eerste WIK-weekend als nieuw lid, hoe ervaar je dat?

Voor de zomerstop trok het korps naar het mooie Vichy in Zuidoost- Midden Frankrijk. Daar waren wij te gast voor het “Festival Vichy Vents de Folie“, waar wij voor de eerste keer onze volledige “Who’s The King?” productie mochten brengen. Voor de leden betekende dit weer een vreugdevol weekend weg van huis met het korps, een weekend waarin levenslange herinneringen en vriendschappen worden gesloten. De meeste leden van het korps hebben al een aantal van dit soort “WIK-weekenden” meegemaakt. Maar hoe ervaar je zo’n weekend als nieuw lid? Hoe ervaar je het om lid te zijn van Showkorps WIK, en vooral in het buitenland? Hier lees je de ervaringen van twee van onze recentste leden: William en Laura!

“Voor ons begon het avontuur in WIK nog maar een half jaar geleden. We werden heel warm verwelkomt en voelden ons meteen thuis in deze fantastische groep. We hadden ons eerste grote doel voor ogen: de show in Vichy. We streefden naar een top-resultaat en repeteerden er op los. Dank aan alle leden voor alle hulp en tips tijdens het aanleren van deze show.

Na een hele fijne (maar warme, lange) busrit kwamen toe in het mooie Vichy. De sfeer zat op en top! Zalig om in deze sfeer te kunnen vertoeven. Spannend! Alles verliep heel vlot en al snel kwam ons optreden dichterbij. Ikzelf was wat nerveus, maar onze Willy bleef er kalm bij. Het gevoel dat je krijgt wanneer je dat mooie kostuum mag aandoen is onbeschrijfelijk. Een warme gloed van muziek, trots en passie rilt over je lijf wanneer die vest aan gaat.

Het optreden was top. Het publiek gaf een oorverdovend applaus. Kippenvel! De tranen vloeiden over mijn wangen van geluk. Dit is waar we het voor doen! Dit is wat we zo graag doen! De adrénaline giert door je lijf. En dan rest nog maar één woord die dit alles kan beschrijven: trots. Trots dat we van deze groep deel uit mogen maken. Want zoiets krijg je niet snel cadeau. Dit zijn vrienden die je niet overal vindt. Deze mensen en momenten moet je koesteren. Wij hebben een WIK-hartje. Gevuld met passie en geluk. “

– Willy en Laura

Heb je ook ambities om een WIK-weekend te ervaren? Of om terecht te komen in een fantastische vriendengroep waar je herinneringen voor het leven maakt? Het showkorps organiseert een open repetitie op vrijdag 9 september. Je kan ons vinden in Duin & Zee, Fortstraat 128, Oostende vanaf 20u. Tot dan?

William & Laura
Winkelwagen