Oostendedag

Kerst, Nieuwjaar, Pasen, Valentijn, Carnaval,… allemaal feesten die we moesten missen het voorbije jaar en die de stad graag wou inhalen. Op naar de ‘Oostendedag’ die werd georganiseerd op de Wellingtonhippodroom.

We zitten niet om een stunt meer of minder verlegen. Zo ook om ter plekke te raken. Geen auto’s op deze Oostendedag/autoloze zondag? Dan maar met het openbaar vervoer! Na een deugddoende dagrepetitie trekken we met de splinternieuwe veerboot ‘Ensor ontmoet Raveel’ richting de Visserskaai. Uiteraard doen we dat met ‘een nummertje’ en weet gans Oostende dat we in aantocht zijn…!

Aangekomen staan vrienden, kennissen en fans al ons op te wachten en vertrekken we richting de Wellington Hippodroom. Niemand kon nog zeggen of we nu wel of niet op tijd zouden zijn, maar we lieten niet na om Oostendenaars en bezoekers te trakteren op een fantastische individuele parade langs de Zeedijk.

Met een dagrepetitie in de benen leek die Wellington plots een stuk verder te liggen, maar we raakten er toch. 16.00 uur, dus nog net op tijd om een klein half uurtje later ons optreden te verzorgen. Toch nog kort even de interne mens versterken en dan klaar om richting de tribune te trekken.

Het hoeft geen twijfel dat dit grasveld eerder bedoeld was voor paarden, dan voor marcherende muzikanten, maar we trekken ons streng. We krijgen een half uurtje en weten met ‘Jovi’, ‘Can’t take my eyes’, ‘Over the Rainbow’ en ‘In the Stone’ het Oostendse publiek op onze hand te krijgen. Fijn meegenomen en een pluim voor ons korps in eigen stad.

Na afloop tijd om nog even de sfeer op te snuiven en terug te keren naar Duin & Zee.

Redactie: Gerrit

Winkelwagen