Bloemencorso Dendermonde

Op een zomerse zondag mochten wij deelnemen aan de jaarlijkse bloemencorso van Sint Gillis bij Dendermonde! Een prachtig evenement dat jaarlijks meer dan 30 000 bezoekers lokt! Net zoals wij vierde de organisatie haar 70-jarig bestaan! Dit met het thema “Wat een dag”. En wat een dag het was!

Na een busritje van een groot uur kwamen we toe in het zonnige Dendermonde! Lang treuzelen moesten wij niet doen alleszins, bus uitladen, omkleden en inspelen! Het parcours telde liefst 5(!) kilometer, een “Zundertje” zoals ze zeggen. Maar dat liet ons zeker niet afschrikken, wij hadden namelijk ook het geluk om koploper te zijn. Een strak en uitgedost Showkorps WIK zet zich aan en al musicerend trokken we door de straten van Dendermonde. We vielen zeker in de smaak bij het publiek! En enthousiast dat ze waren!

Om het parcours af te ronden betoverden we de tribune met ons nieuw nummer “Somewhere over the rainbow” en knallende we met onze klassieker “Can’t take my eyes off you”! Ten slotte maakten wij op een spontane en muzikale wijze kennis met het jong dweilorkest DeciBells uit Halle! Dat het een hevige stoet was is een understatement. Maar dat maakte het niet minder plezant! Wat een dag!

Redactie: Musti.

Winkelwagen