Internationale Taptoe België 2017

Onze thuismatch in de Versluys Dôme en hoogtepunt van het jaar; de Internationale Taptoe België was weerom een fantastisch geslaagd optreden. Het programma zette een breed internationaal deelnemersveld op het parket van BC Oostende, maar ook Showkorps WIK wist het taptoepubliek te begeesteren, te intrigeren en volop te doen genieten!

[ms_row]
[ms_column style=”2/3″ class=”” id=””]
Al sinds woensdagavond zijn een aantal enkelingen volop in de weer met de voorbereiding: doeken hangen, tafels en stoelen zetten, catering installeren, de eerste korpsen ontvangen, frames en banners ineen zetten,… Je kunt je vast wel voorstellen hoeveel werk er is en het is dan ook fijn om te zien dat WIK dankzij zijn geoliede Bandshow-crew hier alles vlotjes mee vorm geeft. Op donderdagavond nog een laatste generale repetitie en we waren er helemaal klaar voor.

Finales is niet meteen ondergetekendes favoriete onderdeel, maar het hoort er nu eenmaal bij. En als we iets doen, doen we het goed dus waren we op vrijdag al vanaf 15 uur present voor de repetitie van de finale. Daarna nog even de inwendige mensen versterken om enkele uren later klaar te staan voor ons eerste optreden.

 

[/ms_column]
[ms_column style=”1/3″ class=”” id=””]

[ms_image_frame src=”https://www.showkorpswik.be/wp-content/uploads/22218431_1991536991091946_8243849205827196788_o-300×225.jpg” border_radius=”0″ link=”https://www.facebook.com/ShowkorpsWIK/videos/989620747854694″ link_target=”_blank” light_box=”no” class=”” id=””]

[/ms_column]

[/ms_row]

 

We marcheren de grote zaal met veel overtuiging binnen op de tonen van de streetbeat ‘Poezewoefke’. Meteen daarna volgt de krachtige intrada ‘Fanfare for the Common Man’ (Aaron Copland). De intro mist zijn effect niet en houdt het publiek in spanning voor wat komen zal. Hierna volgt ons vaste opeenvolging: Krypton (uit ‘Superman’), ‘Superman’ theme, Darth Vader (uit ‘Star Wars’) van de hand van John Williams en First Contact (uit ‘Star Trek: First Contact’) van Jerry Goldsmith. Alles prima uitgevoerd; publiek tevreden, wij heel content.

Einde van een eerste geslaagde avond en dat ging uiteraard gepaard met een klein feestje waar WIK meehielp met het orkestje om de ambiance erin te houden. WIK vanaf nu dus ook te boeken als dweilorkest 😉

Daags nadien hetzelfde scenario. Weerom scoort onze intro, ook al moeten we ‘het applaus’ van de ‘field director’ inkorten… waarna een cascade van goed geoefende sets en muziek volgt. Alles loopt vlot, de sets zitten goed en we genieten met volle teugen van deze laatste keer ‘WIK into Space: a musical journey’. We kijken met veel enthousiasme en spanning uit naar de volgende productie, maar dit was een gedroomd slot van een prachtige show en een heerlijke tweedaagse. ITB wist op twee dagen zo’n 5.000 mensen naar de Versluys Dôme te lokken en wij konden dankzij onze eigen muzikale en logistieke inbreng als co-organisator meesurfen op het succes.

De bedankingswoordjes zijn traditioneel voor St. Cecilia, maar hier toch even al onze uitgebreide:
DANK AAN: alle muzikanten voor hun inzet tijdens repetities en hun enthousiasme om er na de zomerstop op zo’n korte periode opnieuw volop in te vliegen met als resultaat de fantastische optredens in Poperinge, Gent en op ITB;
DANK AAN: alle vrijwilligers in het bijzonder de retro’s en hun eega’s die sinds woensdag samen met ons in de weer zijn op overal alles op de rails te zetten, te helpen waar nodig en korpsen van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds te begeleiden. Daarenboven trekken zij ook volgende week mee met het ITB-circus naar Lommel waar hun eenzelfde taak te wachten staat.
DANK AAN: de mensen van ITB zelf; Ton, Chris, Andrea, Alfons en hun collega’s met wie we uitstekend kunnen samenwerken, met wie het wederzijds respect groot is en dankzij wie we deze fantastische taptoe in eigen stad kunnen mee organiseren.
DANK AAN de individuele muzikanten die deze week tijd vrij maakten of zelfs een hele week vakantie namen om te komen meehelpen opbouwen en afruimen.
DANK AAN onze sponsors om ons blijvend financieel en in natura te ondersteunen, dit zijn International Tours, Vereenooghe-Auto Terminus groep en Carillon Pizza.
En last but not least DANK AAN Johan Delacauw van wie we afscheid nemen als ‘huisarrangeur’. Johan heeft tien jaar lang voor Showkorps WIK geschreven en instructie gegeven en is zeker één van de gangmakers van de renaissance bij WIK in het laatste decennium. Hij blijft evenwel verbonden met de vereniging als consultant, als mede-dirigent en brass-/pit-instructeur, maar wat betreft de showproductie geeft hij de fakkel door aan de jonge generatie; d.i. Brecht Lingier en Maarten Decruyenare. Succes jongens en Johan, jouw kende, zal dat pensioen wel niet te lang duren en mogen we ongetwijfeld nog enkele leuke vondsten verwachten :-).

Stijn J.

Winkelwagen