Artevelde Taptoe

Na meer dan tien jaar afwezigheid hebben de Gentenaars zaterdag opnieuw een taptoe in hun stad kunnen bewonderen. Het onvervalste stukje folklore speelde zich op de Vrijdagmarkt en omgeving. Vier muziekkorpsen jaagden flink wat decibels door de Gentse binnenstad. Vlamo blies de traditie nieuw leven in met de steun van de stad, de dekenijen van de Vrijdagmarkt en Korenmarkt en Sfeergebied Gent Centraal. (Bron: HLN.be)

[ms_row]
[ms_column style=”2/3″ class=”” id=””]
Starten deden we zoals steeds in Duin & Zee met het inladen van bus en aanhangwagen. Na een half uurtje rijden stonden we al in de Gentse binnenstad. Een prachtig historisch schoolgebouw, Sint-Bavo meen ik mij te herinneren, bood ons onderdak en even snel als we gekomen waren, waren we klaar om richting de Korenmarkt te vertrekken…

We trokken door de Gentse binnenstad onder luid applaus van de aanwezige shoppers en bezoekers van het mooie Gent. Af en toe zelfs een kort stand-still optreden en de organisatie was met ons al in z’n nopjes nog voor de taptoe moest starten. Het mag gezegd; Showkorps WIK heeft een goede indruk nagelaten bij zijn doortocht in Gent.

Op het taptoeterrein aangekomen hadden we even de tijd om wat uit te blazen en middels een natje en een droogje ons op te laden voor het komende optreden. We trokken via een omwegje naar het terrein en traden onder luide aanmoedigingen het terrein op. Fanfare for the Common Man miste zijn start niet en al heel snel klonken de eerste percussieklanken die Krypton met veel bombardie inzet.

Supermans soundtrack en Darth Vader volgden en ook hier wist de technisch keurige en muzikale aantrekkelijke uitvoering het brede publiek te bekoren. Als slot nog Star Trek en dan afsluiten met een welluidend drum corps akkoord (sic)!

De finale kon ons minder bekoren, maar soit; het hoort erbij. Na dit verplichte nummertje trokken we nogmaals de binnenstad in om voor het stadhuis nog even een showtje op te voeren. Met onze topnummers ‘Can t take my eyes of you’, ‘Madonna Mix’ en ‘Happy’ helemaal een fluitje van een cent om het aanwezige ‘toevallige’ publiek met een soort flash mob concert te bekoren.

Gent, u was fantastisch en wij kijken alvast uit naar een volgende gelegenheid.

[/ms_column]
[ms_column style=”1/3″ class=”” id=””]

[ms_image_frame src=”https://www.showkorpswik.be/wp-content/uploads/21765763_10214959958691285_2655812235792786649_o-225×300.jpg” border_radius=”0″ link=”https://www.facebook.com/pg/ShowkorpsWIK/photos/?tab=album&album_id=981053718711397″ link_target=”_blank” light_box=”no” class=”” id=””]

[/ms_column]

[/ms_row]

Winkelwagen