Zilverrock

‘De Kliek’ is het gelegenheidsensemble van de WIK-drummers. Op 21 maart beleefde ze hun vuurdoop als ‘acte-de-precence’ op Zilverrock, een festival voor laat ons zeggen de minder jeugdigen onder de bevolking. Tijdens de pauze kwamen we de trappen afgedaald en gaven we een tiental minuten duren spektakel op vuilbakken.

[ms_row]

[ms_column style=”1/3″ class=”” id=””][ms_image_frame src=”https://www.showkorpswik.be/wp-content/uploads/2016-03-21-Zilverrock-300×200.jpg” border_radius=”0″ link=”https://www.facebook.com/pg/ShowkorpsWIK/photos/” link_target=”_blank” light_box=”no” class=”” id=””][/ms_column]

[ms_column style=”2/3″ class=”” id=””]
Al van bij de aankoop van de tickets wordt de bezoeker ondergedompeld in een magische sfeer met aansluitend een knalfeest van start tot einde. Ook ZilverRock, het Oostendse muziekfeest voor de actieve senior, ambieerde z’n scenario voor zijn bezoekers onder de noemer ‘Silverland’. Special guest was onze eigenste gelegenheidsband “Kliek’O by Showkorps WIK” die tijdens de pauze de bezoekers ‘trash beats’ serveerde.

Alle begin is moeilijk, zo ook voor het net boven het doopvont gehouden “KlieK’O” *. Drukke agenda’s, mopperende huisgenoten, renovaties, e.a. zorgden ervoor dat de eerste samenkomst pas begin maart plaatsvond. Eenmaal gelanceerd was de trein echter snel vertrokken! Dankzij enkele geijkte percussieformules was er al na een eerste repetitie een vrij toonbaar resultaat. Drie weken lang werd op zondagochtend gerepeteerd en week na week werd het product beter, bij wijlen impressionant. Alles netjes georkestreerd, de bewegingen goed afgesproken en elke ‘changement de décor’ discreet gesignaleerd aan elkaar. Kortom; de kwaliteit waar WIK voor staat gebald in act van een achttal minuten.
[/ms_column]
[/ms_row]

De vuurdoop kwam er met dank aan onze huisbewaarster. Zij nodigde daags voordien haar allerfavoriete drummers uit om een try-out te geven op de rommelmarkt die er plaatsvond. De KlieK-drummers waren snel te overhalen en met de eerste succesvolle try-out op zak konden ze vol zelfvertrouwen het Kursaal binnenstappen.

Geen bibberende knieën en klamme handen bij WIKs doorgewinterde muzikanten. Ze kennen hun stiel en waren geenszins onder de indruk van de omstandigheden (bijna 2.000 bezoekers). Cool en relaxed als altijd stelden ze zich verdoken op rond de erehal. Ikzelf zocht me een gehandicaptenvriendelijk plaatsje waar ik het schouwspel goed kon gadeslaan en de meegereisde fans tekenden voor de welkome aanmoedigingen en een beeldverslag. De achtergrondmuziek werd stilgelegd en de show kon beginnen.20160321 wik zilverrock

Het publiek was compleet verrast door de act. Hoe zou je zelf zijn? Je komt rustig wat drinken en plots verschijnen een aantal prettig gestoorden op het toneel in fluo hesje met een pmd-vuilbak achter zich. Na wat gezigzag door het volk kwam iedereen samen op de dansvloer waar een rollercoaster volgde van beats, moves, jokes en aanstekelijke grooves. Het publiek zag ik vrolijk meeklappen en meewiegen met de heupen waarmee het gewenste effect bereikt was. Iedereen had een uitstekend gevoel over het optreden en de organisator kwam ons na afloop meteen vertellen hoe fantastisch hij en het publiek het vonden. Missie geslaagd en op naar de volgende acte de présence!

Zelf de KlieK aan werk zien kan al op zondag 28 maart op het Paasvoetbaltornooi in en rond de plein van Sportpark De Schorre!

Winkelwagen