Bloemencorso Blankenberge…Zundert in ‘t klein

Het eerste optreden in de reeks van vele de komende tijd. Met een mooie bezetting begeven we ons naar de bloemencorso v Blankenberge. Het thema van de stoet is dit jaar: Corso@the movies.

[ms_row]

[ms_column style=”1/3″ class=”” id=””]

[ms_image_frame src=”https://www.showkorpswik.be/wp-content/uploads/40224805_1261608610655905_2441939991564124160_n-300×200.jpg” border_radius=”0″ link=”https://www.facebook.com/pg/ShowkorpsWIK/photos/?tab=album&album_id=1261608590655907&__xts__%5B0%5D=68.ARB46qjz2aGx4HIWSxr_fV6UTzm15Sw2SnuI4tIPUNtym5avcSOydMNcMeEJmoyWFnLVGQGnsPLAJFShW21sYqLegye8nWJa6zkx7vhe4MPnZKHSakAn6DnilJ2T1kLi6OaAy862qZL25RBptFj1eEQomy7joQq0l2fUs5H6mkAiqkWHFsBscg&__tn__=-UC-R” link_target=”_blank” light_box=”no” class=”” id=””]

[/ms_column]

[ms_column style=”2/3″ class=”” id=””]

Eens aangekomen leek het goed dat er geen trouwe Anderlechtfans in ons midden aanwezig waren gezien de omkleedruimte zich  middenin het clublokaal van Club Bruggefans bevond en er vandaag een belangrijke match werd gespeeld.

Een natje en een droogje, omkleden en de nodige opfrissing van enkele straatnummers stoomden ons klaar om in keurige formatie naar de startplaats van de stoet te marcheren.

Als 21e in de rij en Jaws in ons rug wordt om 14u30 het startschot gegeven nadat iedereen eerst zijn bloemetje heeft opgespeld. Vlotjes komt de stoet  op gang. Volk volk, overal mensen met smartphones om de nodige indrukken vast te leggen.

Prachtige praalwagens doorkruisen de straten van Blankenberge en vallen zowel bij de toeristen als de plaatselijke bevolking in de smaak. Ongeveer halverwege de stoet zorgt de regen voor de nodige verfrissing want hoewel geen zonovergoten dag voelt het aan als 40°.

Eens op de zeedijk weergalmen onze noten in de appartementsblokken. Op de balkons zwieren de heupen en benen er op los  tijdens ‘Happy’ en er wordt enthousiast meegezongen op ‘I can’t take…’Aan ‘Ola Frenkie Tenkie’ moet nog wat gesleuteld worden maar dat komt goed… tegen het eind van de stoet.

Het einde mag nu gauw naderen: roll steps voelen aan als stampvoeten, armen van lood en lippen van rubber… Maar goed, ondanks alle ongemakken blijven we, met de wind op kop, keurig de straten opfleuren met onze deuntjes en pasjes.“Nog een duwtje gasten en vooral goed blijven ademen” moedigt onze voorzitter ons aan. Zelfs voor hem werd het lastig. Aan de markt links afslaan en… het zit er op… of toch nog niet helemaal….

Onze laatste krachten verzamelen om nog even het beste van onszelf te tonen en laten horen. Een ‘Madonnatje’ als afsluitertje anders?? In ieder geval zit ons straatrepertoire er alweer van voor naar achter in.Op naar de omkleedruimte waar er groot feest is na de overwinning van Club Brugge.

Met dank aan de organisatie en voooral onze goede vriend Jean Pierre werden onze dorsten gelest. De meters bitterballen (als je een meter heel klein inschat) vlogen over de toog en ook een warm soepje kon smaken bij dit herfstweer.

Bus inladen en wegwezen. Moe en voldaan begeven we ons terug richting Duin en Zee Op naar Willebroek… showtime Déjà-vu.

Verslag: Thasj

[/ms_column]

[/ms_row]

Winkelwagen