Showproductie 2018-19: ‘Déjà Vu’

Showkorps WIK zal u dit jaar verbazen met zijn nieuwste showproductie: ‘Déjà Vu’, opnieuw een muzikale reis door onbekend muzikaal gebied. Er is voor het publiek weinig tijd om na te denken terwijl WIK als een wervelwind door de show raast; van Franse boudoirklassiekers tot Franse Chanson, van Carmina Burana tot het magnifieke ‘Sound of Silence’ van rockband Disturbed. Het publiek wordt meegenomen op een reis die enerzijds herinneringen uit de kindertijd doen herleven, anderzijds de charme van de kleine huiskamerconcerten van de aristocraten uit de 19e eeuw doet herleven. De hele muzikale cascade is opgebouwd rond de muziek van de Franse romantische componist Camille Saint-Saëns.

[ms_row]

[ms_column style=”1/3″ class=”” id=””]

[ms_image_frame src=”https://www.showkorpswik.be/wp-content/uploads/22140511_10213005480625147_2041631279_o-300×227.jpg” border_radius=”0″ link=”” link_target=”_blank” light_box=”yes” class=”” id=””]

 

[ms_image_frame src=”https://www.showkorpswik.be/wp-content/uploads/18620548_881465562003547_2802183709273050147_o-300×200.jpg” border_radius=”0″ link=”” link_target=”_blank” light_box=”yes” class=”” id=””]

 

[ms_image_frame src=”https://www.showkorpswik.be/wp-content/uploads/Wik-2017-090-1-300×200.jpg” border_radius=”0″ link=”” link_target=”_blank” light_box=”no” class=”” id=””]

[/ms_column]

[ms_column style=”2/3″ class=”” id=””]

Los van het muzikale zal er weinig ‘Déjà-vugevoel’ zijn wanneer je Showkorps WIK op het taptoeveld ziet. Bodymovement, complexe drill sets and muzikale technische uitvoering zijn naar een hoger niveau getild en dat dankzij het werk van twee jonge veelbelovende arrangeurs uit de eigen stal.

Eén van hen vertelt:

We zijn superenthousiast om dit jaar de volledige showproductie te schrijven voor Showkorps WIK. Samen kregen we al de kans om een aantal paradenummers te schrijven die momenteel tot onze ‘top hits’ behoren in ons repertoire. Zowel ‘Madonna Mix’ als ‘Can’t take my eyes off you’ zijn absolute publieksfavorieten geworden.

Ikzelf was ook al betrokken in de vorige showproductie, ik schreef de percussie. Hoewel dat een groot succes werd, had ik toch het gevoel dat ik het laken nog meer naar mij wilde toetrekken. Sinds deze productie zullen Maarten en ik dat helemaal samen doen en dat mag je best letterlijk nemen; we schrijven overwegend simultaan in dezelfde ruimte om ervoor te zorgen dat brass, percussie en front ensemble een muzikaal geheel vormen terwijl de body movements en complexe drill sets ervoor zullen zorgen dat het publiek op het puntje van zijn stoel blijft zitten. We kijken enorm uit naar volgend seizoen en zijn er van overtuigd dat publiek en organisatoren evenveel plezier zullen beleven aan deze show als wij die het uitvoeren op het veld.

Brecht Lingier

 

Neem zeker op tijd contact op met ons voor een optreden volgend jaar, want de agenda slibt snel dicht! Onze bandmanager is Mike Deprez: info@showkorpswik.be.

[/ms_column]

[/ms_row]

Winkelwagen