Production 2018-19: ‘Déjà Vu’

[ms_tabs style=”simple justified” title_color=”” class=”” id=””] [ms_tab title=”ENG” icon=”fa-hand-o-right”]

Showkorps WIK will amaze you with its newest production: ‘Déjà Vu’, once again a musical journey in uncharted musical territory. There isn’t much time to think while WIK rages like a whirlwind through its performance on the field. From French boudoir classics to French chanson, from Carmina Burana to cheerful carnival music. One will be taken from childhood memories of carousels at the fair to classical music heard in the small chambers of 19th century aristocracy. The central theme is the estranging effect of familiar music in this interesting musical cascade built around the French romantic composer Camille Saint-Saëns.

[ms_row]

[ms_column style=”1/3″ class=”” id=””]

[ms_image_frame src=”https://www.showkorpswik.be/wp-content/uploads/22140511_10213005480625147_2041631279_o-300×227.jpg” border_radius=”0″ link=”” link_target=”_blank” light_box=”yes” class=”” id=””]

 

[ms_image_frame src=”https://www.showkorpswik.be/wp-content/uploads/18620548_881465562003547_2802183709273050147_o-300×200.jpg” border_radius=”0″ link=”” link_target=”_blank” light_box=”yes” class=”” id=””]

 

[ms_image_frame src=”https://www.showkorpswik.be/wp-content/uploads/Wik-2017-090-1-300×200.jpg” border_radius=”0″ link=”” link_target=”_blank” light_box=”no” class=”” id=””]

[/ms_column]

[ms_column style=”2/3″ class=”” id=””]

Besides the musical repertoire there won’t be any déjà vu when you see Showkorps WIK on the tattoo field. Body movement, complex drill an musical technique have been taken to another level and the production is arranged by young promising in house arrangers and designers.

One of them tells us:

We’re very excited to write the whole Showkorps WIK show production for the first time! We already had the opportunity to write parade scores which turned out to become WIK’s top hits. Both Madonna Mix and Can’t take my eyes off you are absolute crowd favorites.

I myself already wrote the percussion score of the last show production ‘Into Space: a musical journey’. Despite that being a huge success I really wanted to take matters in my own hand. As of now Maarten and I write together, most of the time in the same space, to really ensure both percussion, brass and front ensemble are one musical entity. Other than that the drill charts really amplify the music, whilst body movements and complex choreography will keep the audience on the edge of their seat. We’re really looking forward to this production and we are convinced the audience and organizers will like it as much as we do on the field.

Brecht Lingier

Be sure to contact us for next season on time, because our agenda fills up quickly! Our band manager is Mike Deprez: info@showkorpswik.be.

[/ms_column]

[/ms_row]

 

[/ms_tab] [ms_tab title=”NL” icon=”fa-hand-o-right”]

Showkorps WIK zal u dit jaar verbazen met zijn nieuwste showproductie: ‘Déjà Vu’, opnieuw een muzikale reis door onbekend muzikaal gebied. Er is voor het publiek weinig tijd om na te denken terwijl WIK als een wervelwind door de show raast; van Franse boudoirklassiekers tot Franse Chanson, van Carmina Burana tot vrolijke kermismuziek. Het publiek wordt meegenomen op een reis die enerzijds herinneringen uit de kindertijd doen herleven, anderzijds the charme van de kleine huiskamerconcerten van de aristocraten uit de 19e eeuw doet herleven. De hele muzikale cascade is opgebouwd rond de muziek van de Franse romantische componist Camille Saint-Saëns.

[ms_row]

[ms_column style=”1/3″ class=”” id=””]

[ms_image_frame src=”https://www.showkorpswik.be/wp-content/uploads/22140511_10213005480625147_2041631279_o-300×227.jpg” border_radius=”0″ link=”” link_target=”_blank” light_box=”yes” class=”” id=””]

 

[ms_image_frame src=”https://www.showkorpswik.be/wp-content/uploads/18620548_881465562003547_2802183709273050147_o-300×200.jpg” border_radius=”0″ link=”” link_target=”_blank” light_box=”yes” class=”” id=””]

 

[ms_image_frame src=”https://www.showkorpswik.be/wp-content/uploads/Wik-2017-090-1-300×200.jpg” border_radius=”0″ link=”” link_target=”_blank” light_box=”no” class=”” id=””]

[/ms_column]

[ms_column style=”2/3″ class=”” id=””]

Los van het muzikale zal er weinig ‘Déjà-vugevoel’ zijn wanneer je Showkorps WIK op het taptoeveld ziet. Bodymovement, complexe drill sets and muzikale technische uitvoering zijn naar een hoger getild en dat dankzij het werk van twee jonge veelbelovende arrangeurs uit de eigen stal.

Eén van hen vertelt:

We zijn superenthousiast om dit jaar de volledige showproductie te schrijven voor Showkorps WIK. Samen kregen we al de kans om een aantal paradenummers te schrijven die momenteel tot onze ‘top hits’ behoren in ons repertoire. Zowel ‘Madonna Mix’ als ‘Can’t take my eyes off you’ zijn absolute publieksfavorieten geworden.

Ikzelf was ook al betrokken in de vorige showproductie, ik schreef de percussie. Hoewel dat een groot succes werd, had ik toch het gevoel dat ik het laken nog meer naar mij wilde toetrekken. Sinds deze productie zullen Maarten en ik dat helemaal samen doen en dat mag je best letterlijk nemen; we schrijven overwegend simultaan in dezelfde ruimte om ervoor te zorgen dat brass, percussie en front ensemble een muzikaal geheel vormen terwijl de body movements en complexe drill sets ervoor zullen zorgen dat het publiek op het puntje van zijn stoel blijft zitten. We kijken enorm uit naar volgend seizoen en zijn er van overtuigd dat publiek en organisatoren evenveel plezier zullen beleven aan deze show als wij die het uitvoeren op het veld.

Brecht Lingier

 

Neem zeker op tijd contact op met ons voor een optreden volgend jaar, want de agenda slibt snel dicht! Onze bandmanager is Mike Deprez: info@showkorpswik.be.

[/ms_column]

[/ms_row]

 

[/ms_tab] [/ms_tabs]

Winkelwagen