Parade Meulebeke

Het zonnige, zeer zonnige Meulebeke, was de setting voor onze juni-uitstap. Verzamelen aan Duin & Zee rond de middag en een uurtje later stonden we al ter plaatse. Meulebeke organiseert jaarlijks een reuzenstoet om het Kermisweekend in te huldigen. En Showkorps WIK was van de partij!

[ms_row]
[ms_column style=”1/3″ class=”” id=””]
Na de klassieke detente voor een stoet begint konden we van start gaan. We speelden strak, entertainend en met veel overgave. Kortom, zoals WIK het betaamt ook al speelde de warmte ons wel wat parten. De stoet was gelukkig niet al te lang en nog voor we het goed en wel beseften stonden we op de markt van Meulebeke te shaken op “Can’t take my eyes of you” voor het verzamelde Schepencollege.

Na deze eerste doortocht kwam een twee ingekort, het leek wel een kermiskoers. Of ze vonden ons zo fantastisch… We gokken op het laatste. Een tweede keer swingden we op de markt de pannen van het dak waarna we ons verdiende ‘teusje’ incasseerden. Bedankt Jean-Pierre De Waeghemaeker voor jouw aangeboden verfrissingen, ze waren zeer welkom. De rust was echter van korte duur want zo’n kort optreden is niet van onze gewoonte dus verzamelden we nog eens in ‘een boogje’ om een laatste paar nootjes te spelen voor onze collega-muzikanten die ondertussen verzameld stonden op het plein.

Dan toch einde van het optreden, na twee reprises. Tijd om een hapje en drankje te nuttigen in het zonnetje waarna we moe maar voldaan konden naar huis gaan.

Stijn J.

[/ms_column]
[ms_column style=”2/3″ class=”” id=””]

[ms_image_frame src=”https://www.showkorpswik.be/wp-content/uploads/19092675_10212585903621005_5542456461658570886_o-300×225.jpg” border_radius=”0″ link=”https://www.facebook.com/pg/ShowkorpsWIK/photos/?tab=album&album_id=895088670641236″ link_target=”_blank” light_box=”no” class=”” id=””]

Winkelwagen