Taptoe Veurne

Zaterdag 06 mei, een mooie uitstap op de kalender. Dicht bij huis, niet te ver van ons zèètje en voor vele leden onder ons gewoon een thuismatch: Taptoe Veurne. De weergoden waren ons goed gezin en één week daarvoor hadden we onze showproductie nog eens stevig opgerakeld en op punt gezet. We waren er dus helemaal klaar voor.

[ms_row]
[ms_column style=”2/3″ class=”” id=””]
We vertrokken in de namiddag rond een uur of drie. Na een relatief korte busrit kwamen we aan in de school die als omkleedruimte was ingericht. Dankzij onze ervaren chauffeur Carlos, die er waarschijnlijk zelfs in slaagt om zijn bus met aanhangwagen in achteruit op de kop van “‘t hoofd” te zetten, moesten we met onze instrumenten niet al te ver lopen. Alhoewel, de middeleeuwse steegjes waren niet zo meewerkend voor de grote instrumenten.

Na een repetitie van de finale, een korte rustpauze en dito inspeelmoment zetten we koers naar de Grote Markt van Veurne. We moesten niet al te lang wachten alvorens we met veel bravoure aangekondigd werden  door de officiële bellenman van Veurne. En wat een aankondiging was dat! Prachtig gewoon, zelden zo enthousiast ingeleid geworden. We waren zeker een buitenbeentje in het programma van de dag, maar vol spanning wachtte het publiek de eerste noten van onze showproductie af… Krypton zat goed en zette meteen de toon voor het vervolg, superman zoefde vlekkeloos voorbij en met de hakka en Mandalorian drumsolo wisten we het publiek helemaal op onze hand te krijgen. Ook de Star Trekcloser wist het publiek te begeesteren tot het einde. Dubbel en dik geslaagd performance dus, het applaus van het publiek loog er niet om! Ook de finale werd keurig uitgevoerd bij het einde en met ‘Can’t take your eyes off you’ zonden we het publiek met een vrolijke noot huiswaarts.

U kent ons, na afloop steunen wij altijd de lokale horeca en dat was deze keer niet anders. Bijzondere vermelding voor Frituur Passe Vite die met een zelden geziene vriendelijkheid zowat de helft van ons korps te eten gaf. Merci!

[/ms_column]
[ms_column style=”1/3″ class=”” id=””]

[ms_image_frame src=”https://www.showkorpswik.be/wp-content/uploads/18342800_868571989959571_3519422280791857493_n-200×300.jpg” width=”100%” border_radius=”0″ link=”https://www.facebook.com/pg/ShowkorpsWIK/photos/?tab=album&album_id=868571969959573″ link_target=”_blank” light_box=”no” class=”” id=””]

[/ms_column]

[/ms_row]

Winkelwagen