Voorstelling

Uitgedost in kleurrijk uniform is Showkorps WIK uit Oostende een graag gezien gast in binnen- en buitenland. Op de pupiter staat pop-, jazz-, rock- en filmmuziek. De moderne strakke drumline springt meteen in het oog en wordt bijgestaan door een uitgebalanceerde harmonieuze brasssectie. Het melodisch percussie-instrumentarium maakt het voorkomen van dit Belgisch topkorps compleet. [lees meer…]

Kalender

9 aug.BlankenbergeBloemencorso
05 sep.DendermondeParade
11 sep.OostendeWest Quarter Festival
19 sep.OostendeOostendedag ’21
02 okt.Le BizitTaptoe
17 okt.WevelgemVlamo Showwedstrijden
   

Galerij

Word Lid

Showkorps WIK is steeds op zoek naar getalenteerde muzikanten. Je hebt al wat muzikale bagage? Word dan lid van een ensemble dat in binnen-en buitenland schittert. De muziek, de choreografie en veel vriendschap maken het muzikant zijn bij Showkorps WIK een unieke ervaring! We stellen instrumenten ter beschikking aan onze muzikanten.

Repetities op dinsdag- en vrijdagavond, telkens vanaf 20.00 uur.
Optredens zijn er vooral tussen maart en oktober, in totaal zo’n vijftiental.

Interesse? Vul onderstaand formulier in of stuur ons een privébericht via facebook.com/showkorpswik. We zorgen ervoor dat iemand je onthaalt op je eerste repetitie.

Field percussion

Brass

Front Ensemble

Snares, multitoms, bassdrums en cymbals vormen het ritmische blok van het korps. Rudimental percussion is de basis, aangevuld met ‘moves’ en ‘sticktricks’ wat hun passage tot een indrukwekkende vertoning maakt.
Bij het field percussion zijn het aantal plekjes beperkter, maar onthalen we graag getalenteerde drummers.
Harmonieuze klanken, krachtige trillers en meeslepende melodieën, dat definiëert onze brass-sectie. Enkel koperblazers maken hier deel uit van uit wat de sectie een bijzonder krachtig, maar bijzonder uitgebalanceerde klank geeft.Brass: trompet, mellofoon, bariton, trombone en tuba zijn de instrumenten die . (indien je reeds een ander (blaas)instrument bespeelt is overstappen relatief makkelijk)
Elke percussie-instrument die je liever niet meezeult op het veld, krijgt een plek in de pit. Het ganse arrangement krijgt door hen een diepere dimensie met hun arsenaal klanken uit marimba’s, xylofoons, drumset, pauken, thunder bass, gong en andere kleine en grote effectinstrumenten.

Wie het front ensemble vervoegt kan zowel melodisch als ritmisch aan de slag.

Bookings

Showkorps WIK Oostende treedt op in binnen- en buitenland. Zowel parades met een toegankelijk street-repertoire als taptoes met een spectaculaire showproductie.

Bookings NL

Onze bestuursleden werken overdag. Gelieve daarom alle communicatie per mail te laten verlopen. Voor een aanvraag optreden kun je onze bandmanager Mike Deprez bereiken via info@showkorpswik.be.

Bookings FR

Parce que les membres de notre conseil d’administration travaille pendant la journée, s.v.p. utiliser l’ email pour toutes communications. Pour une demande de concert, notre band manager Mike Deprez peut être contacté via info@showkorpswik.be.

Bookings ENG

Because our board of directors has a day job, please use email for any communication. For a gig enquiry, our band manager Mike Deprez can be contacted via info@showkorpswik.be.

Webshop

Blog

Hier vind je alle verslagen van optredens, nieuwsitems en WIK-weetjes. Ga naar de blog voor een volledig overzicht.

 • Voorstelling WIK-aanhangwagen

  26 april 2022 markeert een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van het korps. Namelijk het voorstellen van onze eigen, gepersonaliseerde aanhangwagen! De onthulling van de nieuwe trailer gebeurde op een feestelijk manier na een verkorte repetitie. Met een muzikale run van de show en enkele straatnummers werden de pers, de sponsors alsook enkele fanaten verwelkomd …

  Voorstelling WIK-aanhangwagen Lees meer »

 • VLAMO Showwedstrijden 2021

  De derde zondag van oktober staat altijd aangevinkt in onze agenda, want dan zijn het de VLAMO Showwedstrijden! Ook dit jaar namen wij deel aan dit evenement. Samen met een tal andere korpsen van het binnen- en buitenland! Na een uigstelde corona-editie waren wij blij om weer van de partij te zijn. Dit jaar waren …

  VLAMO Showwedstrijden 2021 Lees meer »

 • Show Le Bizet 2021

  Zaterdag 2 oktober waren wij te gast in het rustige Le Bizet, hometown van de muzikale collega’s bij Royal Fasam Orchestra. Dit ter gelegenheid van de inhuldiging van hun nieuw uniform. Een speciale avond voor beide korpsen, want wij mochten voor de eerste keer een stukje van onze nieuwe showproductie brengen! We begonnen de dag …

  Show Le Bizet 2021 Lees meer »

Winkelwagen