Het showkorps dat optreedt.

Showkorps WIK Oostende

Voorstelling

Enkele marcherende koperblazers

Uitgedost in kleurrijk uniform is Showkorps WIK uit Oostende een graag gezien gast in binnen- en buitenland. Op de pupiter staat pop-, jazz-, rock- en filmmuziek. De moderne strakke drumline springt meteen in het oog en wordt bijgestaan door een uitgebalanceerde harmonieuze brasssectie. Het melodisch percussie-instrumentarium maakt het voorkomen van dit Belgisch topkorps compleet. [lees meer…]

Agenda

Datum Locatie Event
27/08/2022 Koekelare, BE Taptoe
03/09/2022 Nieuwpoort, BE Taptoe
09/09/2022 Oostende, BE Open Repetitie (i.k.v. Maand Vrije Tijd)
10/09/2022 Oostende, BE West Quarter Festival
25/09/2022 De Panne, BE Taptoe
01-02/10/2022 Oostende, BE Internationale Taptoe België
16/10/2022 Wevelgem, BE VLAMO Showwedstrijden
Agenda is onder voorbehoud van wijzigingen.

Galerij

Word lid

Heb je altijd gedroomd van een mooie muzikale avonturen, een uitdagend repertoire en een cross-over tussen muziek en sport? Dan ben je de persoon die we zoeken. Showkorps WIK schittert jaar in jaar uit in binnen-en buitenland. Denk niet aan statische concerten, maar aan opzwepende muziek en flitsende choreografie die het publiek op elk moment weten te boeien. Daarnaast is muzikant zijn bij Showkorps WIK een vriendschapsband voor het leven.

Voel je je aangesproken, wil je de stap zetten, en heb je wat muzikale bagage*? Dan ben je elke dinsdag en vrijdag welkom op de repetities. We maken graag met jou tijdens de open repetitie een praatje om te bepalen welk instrument jou het beste ligt. Indien je reeds een ander (blaas)instrument bespeelt, dan is een overstap trouwens vrij makkelijk. Dankzij ons instructieteam ben je binnen de kortste keren mee op tournee.

Telkens in het najaar (halverwege november) starten we met de nieuwe showproductie en is dat de uitgelezen kans om in te stappen. Al zijn andere momenten zeker ook mogelijk.

Repetities op dinsdag- en vrijdagavond, telkens vanaf 20.00 uur.
Optredens zijn er vooral tussen maart en oktober, in totaal zo’n vijftiental.

Interesse? Vul onderstaand formulier in of stuur ons een privébericht via facebook.com/showkorpswik. We zorgen ervoor dat iemand je onthaalt op je eerste repetitie.

(*) muzikale bagage; je kunt noten lezen en/of basis instrument bespelen. Iedereen die dus minstens lagere graad muzikschool of op (de middelbare) school muziekles kreeg komt dus in aanmerking.

Field Percussion

De drumline
Snares, multitoms, bassdrums en cymbals vormen het ritmische blok van het korps. Rudimental percussion is de basis, aangevuld met ‘moves’ en ‘sticktricks’ wat hun passage tot een indrukwekkende vertoning maakt.Bij het field percussion zijn het aantal plekjes beperkter, maar onthalen we graag getalenteerde drummers.

Brass

Een mellofoon koperblazer
Harmonieuze klanken, krachtige trillers en meeslepende melodieën, dat definiëert onze brass-sectie. Enkel koperblazers maken hier deel uit van uit wat de sectie een bijzonder krachtig, maar bijzonder uitgebalanceerde klank geeft.


Brass: trompet, mellofoon, bariton, trombone en tuba zijn de instrumenten die . (indien je reeds een ander (blaas)instrument bespeelt is overstappen relatief makkelijk)

Front Ensemble

De drumline en het front ensemble
Elke percussie-instrument die je liever niet meezeult op het veld, krijgt een plek in de pit. Het ganse arrangement krijgt door hen een diepere dimensie met hun arsenaal klanken uit marimba’s, xylofoons, drumset, pauken, thunder bass, gong en andere kleine en grote effectinstrumenten.

Wie het front ensemble vervoegt kan zowel melodisch als ritmisch aan de slag.
First Name
Last Name
E-mail
Message
The form has been submitted successfully!
There has been some error while submitting the form. Please verify all form fields again.

Bookings

Showkorps WIK Oostende treedt op in binnen- en buitenland. Zowel parades met een toegankelijk street-repertoire als taptoes met een spectaculaire showproductie.

Het showkorps op een marktplaats.
Koperblazers

Bookings (NL)

Onze bestuursleden werken overdag. Gelieve daarom alle communicatie per mail te laten verlopen. Voor een aanvraag optreden kun je onze bandmanager Mike Deprez bereiken via info@showkorpswik.be.

Bookings (FR)

Parce que les membres de notre conseil d’administration travaille pendant la journée, s.v.p. utiliser l’ email pour toutes communications. Pour une demande de concert, notre band manager Mike Deprez peut être contacté via info@showkorpswik.be.

Bookings (ENG)

Because our board of directors has a day job, please use email for any communication. For a gig enquiry, our band manager Mike Deprez can be contacted via info@showkorpswik.be.

Webshop

Blog

Winkelwagen