Voorstelling

Uitgedost in kleurrijk uniform is Showkorps WIK uit Oostende een graag gezien gast in binnen- en buitenland. Op de pupiter staat pop-, jazz-, rock- en filmmuziek. De moderne strakke drumline springt meteen in het oog en wordt bijgestaan door een uitgebalanceerde harmonieuze brasssectie. Het melodisch percussie-instrumentarium maakt het voorkomen van dit Belgisch topkorps compleet. [lees meer...]

Dressed in a colorful uniform Showkorps WIK is a welcome guest at many events in Belgium and abroad. The repertoire offers a mix of pop, jazz, rock and film music. The modern drumline catches the eye and is accompanied by a balanced brass section. The front ensemble completes the picture of the corps.[read on...]

Kalender
Een overzicht van alle optredens sinds 1951 vind je op deze pagina.
Media

2017-05-19&20 Turn en Drumshow [Terug naar fotogallerij]

Word lid

Showkorps WIK is steeds op zoek naar getalenteerde muzikanten. Heb je al wat muzikale bagage en wil je graag een ferme stap vooruit zetten in je muzikale kunnen, dan is WIK de perfecte plek om dat te doen. Toonaangevende instructeurs staan voor je klaar om samen een muzikaal avontuur te starten. Mensen zonder muziekkennis zijn evengoed welkom, neem contact op met de verantwoordelijke via het formulier hieronder. Info over de repetitie en het lokaal vind je bij praktische info:

Slagwerk

o.l.v. WIm Vanmaeckelberghe

Snares, multitoms, bassdrums en cymbals vormen het ritmische blok van het korps. Rudimental percussion is de basis, aangevuld met 'moves' en 'sticktricks' wat hun passage tot een indrukwekkende vertoning maakt.

Brass

o.l.v. Kurt Craeye (dir.)

Harmonieuze klanken, krachtige trillers en meeslepende melodieën, dat definiëert onze brass-sectie. Enkel koperblazers maken hier deel uit van uit wat de sectie een bijzonder krachtig, maar bijzonder uitgebalanceerde klank geeft.

Pit

o.l.v. Johan Delacauw (arr.)

Elke percussie-instrument die je liever niet meezeult op het veld, krijgt een plek in de pit. Het ganse arrangement krijgt door hen een diepere dimensie met hun arsenaal klanken uit marimba's, xylofoons, drumset, pauken, thunder bass, gong en andere effectinstrumenten.

Retro

o.l.v. Guy Delanghe

Musiceren bij Showkorps WIK is een er tijdrovende hobby, maar vele oud-leden willen na hun muzikale carrière betrokken blijven bij de WIK-familie en af en toe nog eens muzikaal het beste van zichzelf geven. [lees meer...]

Praktisch en bookings

Voor bookings kun je contact opnemen met Mike Deprez, bandmanager via dit formulier of +32 491 74 65 12 of info@showkorpswik.be.

Please fill in all of the required fields

Voor vragen over lid worden bij Showkorps WIK kun je contact opnemen met Stijn Jodts via dit formulier of +32 476 28 63 11 of stijn punt jodts@gmail.com.

Please fill in all of the required fields

Repetities: dinsdag: 20.00 tot 21.30 uur en vrijdag: 20.00 tot 22.00 uur.

Locatie: Duin & Zee, Fortstraat z/n [Lees meer...]

Uit de pers

I was surprised about your show - I told the audience that it is very difficult to do such a show, the music is difficult on forehand and second - everybody has to keep in mind a very difficult choreography. That was really surprising. Jason Griffiths became a fan of your band already during the rehearsal....!

Helmut Jäger

inrichter Deutschland Military Tattoo
Sinds 2012 is WIK te zien in een nieuw en gedurfd gala-uniform die zijn inspiratie vond in het Victoriaans tijdperk, de periode van Charles Dickens en de film van Oliver Twist. Door middel van verschillende instructeurs voor slagwerk, koperblazers en showgebeuren streven ze er constant naar om vernieuwend voor de dag te komen en behoren tot de top van Vlaanderen.

Tlingit Malfait

Pit Instructeur Showband Calypso
Ik kan enkel maar fier zijn voorzitter te mogen zijn van zo'n schitterende band. Een korps waar plezier, hard werken, zweten en weinig slapen samengaan om een fantastisch muzikaal programma en een vlekkeloze choreografie neer te zetten. Een korps waar vriendschap hoog in het vaandel gehouden wordt en de inspanning minstens even leuk is als de ontspanning.

Nick Proot

Voorzitter


 • 1951

  Oprichting

  'De Kliek' begeleidt de turners met klaroen en trommel tijdens defilés.

 • 1967

  Bandshow

  Organisatie van het eerste Internationale Drumbandfestival, later bekend als 'Bandshow'

 • 1996

  Showband WIK

  Wonderjaar van WIK; Eerste Prijs in Hamont, Bon Jovi en tv-optreden in 'Tilt'.

 • 2001

  Showkorps WIK

  Van Kliek tot Drumband, van Drumband tot Showband en van Showband tot Showkorps. WIK volgt de trends in de marching wereld en kiest als naam 'Showkorps WIK'.

 • 2016

  Into Space

  Met de show 'Into Space - a musical journey' tourt WIK in binnen- en buitenland.
   [Lees meer...]

Internationale Taptoe België

Jaarlijks verleent Showkorps WIK zijn medewerking aan de organisatie van Internationale Taptoe België, de grootste indoortaptoe van de Lage Landen. Ook dit jaar ontvangt de taptoe een fantastisch deelnemersveld.
BLOG

Hier vind je alle verslagen van optredens, nieuwsitems en WIK-weetjes. Ga naar de blog voor een overzicht.

Parade Meulebeke

Het zonnige, zeer zonnige Meulebeke, was de setting voor onze juni-uitstap. Verzamelen aan Duin & Zee rond de middag en een uurtje later stonden we al ter plaatse. Meulebeke organiseert jaarlijks een reuzenstoet om het Kermisweekend in te huldigen. En Showkorps WIK was van de partij!

Turn & Drumshow 2017

Eén van onze vast hoogtepunten van het jaar: Turn & Drumshow zit er weer op. Het werd een fantastische editie. Voor één keer lieten we de showproductie zitten en trokken we naar het sportcentrum met het ‘Spanjerepertoire’.

Taptoe Veurne

Zaterdag 06 mei, een mooie uitstap op de kalender. Dicht bij huis, niet te ver van ons zèètje en voor vele leden onder ons gewoon een thuismatch: Taptoe Veurne. De weergoden waren ons goed gezin en één week daarvoor hadden we onze showproductie nog eens stevig opgerakeld en op punt gezet. We waren er...

Kampweekend

Het rurale Alveringem was de setting voor een bijzonder leuke en succesvol kampweekend. De show ‘Into Space’ werd na een lange winter hernomen en de muzikanten kregen een eerste voorsmaakje van de productie 2018-19.   Verslag: Stijn

Castellon de la Plana!

In het weekend was Showkorps WIK voor een tweede keer te gast in Castellon de la Plana voor de ‘Fiestas des Magdalena’. En met succes! Drie dagen lang trok WIK door de straten van Castellons met parades, stilstaande optredens en verrassingsacts. Het dolenthousiaste publiek genoot met volle teugen. Zeker de nieuwe nummers met bijhorende...